Hukka-ajot kuriin Kiertologisticsin avulla

Mitä järkeä on ajaa paluumatka tyhjällä yhdistelmäajoneuvolla, kun polttoaineiden hinnatkin ovat pilvissä? Vanha viisaus ”Vie mennessäs, tuo tullessas” pitää harvinaisen hyvin kutinsa myös nykypäivänä. Juuri hukka-ajon kitkemiseen ja siitä kumpuavaan palvelutarpeeseen on havahduttu myös Kiertologisticsilla.

 Kun kuljetamme asiakkaillamme kuormalavoja, heillä voi ollakin muita kuljetustarpeita. Koska me olemme jo valmiiksi paikalla ja kuorma on tyhjä, sivustatäytettäviin rekkoihimme on helppo lastata tavaraa toimitettavaksi paluukyyteinä esimerkiksi keskusliikkeille. Toimintamme luonteeseen kuuluu aktiivinen toiminta keskusliikkeiden kanssa, ja osaaminen sinne suuntaan tulee sitä kautta.

– Hinnoittelu tukee kustannustehokkuutta, koska kyseessä on usein siirtymä. Ja pitää muistaa myös ekologisuuteen liittyvät asiat, sillä hukka-ajo ei ole tietenkään senkään kannalta järkevää, Kiertologisticsin kuljetuspalveluita luotsaava Junes Tahvanainen kertoo.  

Kiertopakkaus Oy:n tavoitteena on rakentaa pienimuotoinen kuljetusliike, Kiertologistics, tukemaan yhtiön kasvua. Toiminnan kulmakivenä on kasvaa isojen palvelukumppaneiden kanssa, ja tuoda töitä Kiertologisticsille ja puupakkausten kiertotalouteen keskittyneelle Kiertoservices-hallintapalvelulle.  Kiertologisticin kalusto liikkuu käytännössä Etelä-Suomen ja Keski-Suomen alueella.

– Tällä hetkellä meillä on kolme yhdistelmäajoneuvoa Suomessa ja yksi Virossa. Suomeen tulee paljon uutta kuormalavaa ja lavakaulusta, kun käytettyä kulkeutuu toiseen suuntaan. Nämäkin kyydit olisi mahdollista hyödyntää kuljetuspalvelumme kautta, Kiertopakkauksen toimitusjohtaja Petteri Paananen vinkkaa.

Tahvanainen kertoo, että asiakkailta on tullut hyvää palautetta Kiertologisticsin kuljetuspalvelusta. Yksi Euroopan suurimmista lavatoimittajista, La Palette Rouge (LPR), on Kiertopakkauksen kumppani myös kuljetuspalveluiden osalta. Yhtiön punaiset vuokrattavat kuormalavat toimitetaan Kiertologisticsin kuljetuksilla kohteisiin.

– Meillä on käytössämme erinomainen kalusto, liikenneluvat ja ammattitaitoiset kuljettajat. Asiakkaille merkitsee paljon myös kuljetustemme säännöllisyys. Tietotaitoa ja osaamista löytyy rutkasti logistiikan alalta. Pystymme kuljettamaan kaikkea muuta paitsi kylmäkuljetuksia. Olemme luotettava ja tuttu kumppani, jonka kanssa on helppo toimia.

– Toiminnan laajentuessa tarvitsemme syksyn kuluessa tiimiimme 2–3 kuljettajaa lisää. Päivät ovat pitkiä, mutta yöksi pääsee aina kotiin näissä hommissa, Tahvanainen lupaa.

Kysy lisää Kiertologisticsin kuljetuspalveluista Junekselta, p. 050 3296059 tai junes.tahvanainen@kiertopakkaus.fi