Ajankohtaista

Alussa oli Juhansuo, kaivuri ja hyvällä kasvupolulla oleva Kiertopakkaus. Nyt huippusijainnin omaavalle Nokian Kolmenkulman teollisuusalueelle rakentuu hurjaa vauhtia uusi moderni toimitila, mikä tulee palvelemaan yhtiön asiakkaita entistä paremmin mahdollistaen samalla yhtiön kasvun nykyisen kaltaisena.  
Uutuuttaan muovilta tuoksuva pressuhalli odottaa vielä sähköistyksen ja valaistuksen valmistumista. Pian optimaalisten kulkuväylien varrella sijaitseva noin tuhannen neliön palveluvarasto kaksinkertaistaa Kiertopakkauksen Tuusulassa sijaitsevien toimitilojen kapasiteetin.
Roni Salstelan herätyskello on pirissyt haastattelupäivänä jo 4.50 ja klo 6.00 kuormallinen lavoja kyydissään hän suuntasi rekan kohti Laitilaa. Syyskuun 2022 alusta Kiertopakkauksella työskentelevän 18-vuotiaan Salstelan työpäivät ovat vaihtelevia, ja se onkin nuorukaisen mielestä yksi ammatin hyvistä puolista. Varsinkin nuorista kuljettajista on alalla huutava pula, ja erittäin haastavaa työtä tekevä nuorukainen on tässäkin mielessä piristävä poikkeus. 
Kiertopakkaus Oy:n ostamalla 1,6 hehtaarin suuruisella tontilla Juhansuon yritysalueella käy kuhina, kun kaivinkoneet ja kuorma-autot tekevät uuden lavankäsittelyalueen pohjia. Valmista pitäisi olla ensi kesänä, jolloin kaikki Kiertopakkauksen myymät tuotteet löytyvät säältä suojassa kahdesta noin 2 000 neliön hallista. Samalle paikalle rakentuvat myös yhtiön uudet toimistotilat.
Mitä järkeä on ajaa paluumatka tyhjällä yhdistelmäajoneuvolla, kun polttoaineiden hinnatkin ovat pilvissä? Vanha viisaus ”Vie mennessäs, tuo tullessas” pitää harvinaisen hyvin kutinsa myös nykypäivänä. Juuri hukka-ajon kitkemiseen ja siitä kumpuavaan palvelutarpeeseen on havahduttu myös Kiertologisticsilla.
Viimeisten vuosien aikana kuormalavojen hinnat ovat nousseet voimakkaasti. Uusien eurolavojen toimitusajat saattavat olla jopa useita kuukausia. Kun kotona tapahtuva rakentaminen on lisääntynyt, puuta riittää lavarakentamiseen entistä vähemmän. Kirjanpainajien aiheuttamat metsätuhot Keski-Euroopassa iskevät kovaa puun saatavuuteen. Uuden kuormalavan hinta on kolminkertainen käytettyyn verrattuna. Lavapulaa ei myöskään vähennä se, että kuormalavoja viedään Suomesta valtavia määriä vientiin. Mikä sitten lääkkeeksi?