Kattava palveluvalikoima ja oma tehdas

Kattava palveluvalikoima ja oma tehdas

Kiertopakkaus Oy keskittyy käytettyjen ja uusien lavojen myynnin lisäksi käytettyjen lavojen ja lavakaulusten ostoon sekä lavojen korjauksiin. Kiertopakkauksen asiakkaita ovat kaikki kuormalavoja käyttävät yritykset. Asiakkaiden pääpaino on päivittäistavarakauppojen toimittajissa sekä raskaan teollisuuden ja logistiikan yrityksissä.

Yrityksen toimipisteet sijaitsevat Nokialla sekä Tallinnassa. Heinäkuussa yritys avaa uuden toimipisteen myös Tuusulaan. Palveluitaan se kuitenkin tarjoaa kaikille Suomessa, Baltiassa sekä Skandinaviassa toimiville yrityksille. 

Yrityksen palvelutarjonta kattaa lavojen sekä lavakaulusten ostamisen ja korjaamisen lisäksi tuotteiden varastoinnit ja kuljetukset sopimuksen mukaan. Lisäksi se hoitaa päivittäistavarakauppojen toimittajien kokonaisvaltaista lavakannan hallintaa.

– Lavakannan hallinta tarkoittaa sitä, että me hoidamme niin sanotut lavavelkojen noudot keskusliikkeistä, käsittelyt ja palautukset asiakkaan tarpeen mukaisesti. Näin asiakas pystyy keskittymään omaan ydintoimintaansa, ja meidän huolehdittavaksi jää kuormalavat, yrityksen osakas Petteri Paananen avaa. 

– Kiertopakkaus on tavallaan ulkopuolinen operaattori, joka osallistuu sen verran tuotannon suunnitteluun, että asiakkaan oma varasto pysyisi mahdollisimman pienenä, hän jatkaa. 

Kiertopakkauksen tuotteita ovat uudetja käytetyt EUR- ja FIN-lavat, jotka molemmat ovat standardilavoja sekä erilaiset kertakäyttöiset kuormalavat. Kiertopakkaus toimittaa myös kuormalavoihin erilaisia tarvikkeita ja osia: kauluksia sekä pohja- ja kansilevyjä, joita myös saa sekä käytettyinä että uusina.

Tuotevalikoimaan kuuluvat myös uudet lavat, joita valmistetaan asiakkaan mittojen mukaisesti sisaryritys, Kaubaalus OÜ:n, tehtaalla Tallinnassa.

Kaubaalus Oy on Kiertopakkauksen Baltian tukikohta, jossa lavojen valmistuksen lisäksi hoidetaan kuormalavojen vastaanottoa, käsittelyä ja lajittelua. 

Kaubaalus mahdollistaa paljon. Paanasen mukaan se on tehnyt Kiertopakkauksesta paitsi liikenteelle keskeisen paikan myös tuotannollisesti joustavan tekijän.

– Oma tehtaan ansiosta asiakkaalle valmistettujen lavojen tuotantoon on helppo tehdä mahdollisia muutoksia, Paananen kertoo.

– Toimiminen kahdessa eri maassa antaa liiketoimintaa Baltian ja Suomen välillä harjoittaville yrityksille uudenlaisen tavan käyttää kuormalavoja. Pyrimme aina ostamaan toimittamamme lavat asiakkailta takaisin käytön jälkeen, hän lisää.