Veiko Biene luotsaa Kiertopakkaus Oy:n luottokumppania Kaubaalus OÜ:tä..

Kaubaalus keskittyy laadukkaiden erikoislavojen valmistukseen

Virolainen Kaubaalus OÜ on Kiertopakkaus Oy:n luottokumppani erikoislavojen tai uusien kuormalavojen toimituksissa. Yritystä luotsaavalla toimitusjohtaja Veiko Bienellä on mittava 30 vuoden kokemus kuormalavojen tekemisestä.

– Olin vuonna 1992 töissä Suomessa Nokialla kuormalavoja käsittelevässä yrityksessä. Itse asiassa samoissa tiloissa, missä Kiertopakkaus Oy nyt toimii. Perustin oman yritykseni Viroon 1996 ja tällä tiellä olemme edelleen, Veiko Biene kertoo.

Kaubaaluksen tuotannosta 80 prosenttia on erikoislavoja ja 20 prosenttia standardilavoja.

– Olemme tietoisesti halunneet erikoistua räätälöityjen lavojen tekemiseen, ja meille on tullut koko ajan erikoislavoja tarvitsevia asiakkaita lisää. Aika monella firmalla ei ole mahdollisuuksia eikä välineitäkään tehdä erikoislavoja. Hankimme Hollannista hyvät lavapenkit, joiden avulla erikoislavojen tekeminen on helpompaa.

Erikoislavoja menee Bienen mukaan erityisesti esimerkiksi rakennus- ja lääketeollisuuden käyttöön.  

Mitkä ovat vahvuutenne lavatoimittajana, Veiko Biene?

– Luulen, että yksi on toimitusnopeutemme. Toinen on varmasti se, että olemme saaneet työn ja käytettävän puun laadun erinomaisiksi. Työntekijöidemme ammattitaito on huippuluokkaa.

– Meillä on lisäksi riittävä ymmärrys asiakkaan liiketoiminnasta ja tarpeista, joten osaamme räätälöidä heille juuri sopivan lavaratkaisun, Biene toteaa.

Yhteistyö toimii hyvin

Kaubaaluksen kuormalavoista 80 prosenttia tehdään lämpökäsitellystä puusta. Puulajeista käytetään eniten kuusta ja mäntyä, ja noin 20 prosenttia tehdään haavasta tai lepästä.

Millainen on hyvä kuormalava?

– Lähtökohtana lavojen tekemisessä on, ettei mittaheittoja saa olla yhtään. Toisekseen puunlaadun pitää olla priimaa.

Yhteistyö Kiertopakkauksen kanssa on sujunut Bienen mukaan erinomaisesti.

– Täydennämme toistemme palveluita ja näin ollen pystymme palvelemaan asiakkaita sekä Suomessa että Virossa, ja tarjoamaan heille isomman kokonaisuuden. Meillä on Kaubaaluksen kanssa syntynyt hieno yhdessä tekemisen meininki, Kiertopakkaus Oy:n toimitusjohtaja Petteri Paananen kehuu.

Kun Biene ei ole töissä, vapaa-aika kuluu vahvasti moottoriurheilun parissa. Tällä hetkellä mies toimii Viron Moottoriurheiluliiton varapresidenttinä. Isä-Veiko on tukemassa myös poikansa Priitin taivalta kaksipyöräisten kilpauralla. Menestystäkin on tullut, sillä perheyrityksessä työskentelevä, kahdeksankertainen Viron mestari Priit voitti viime vuonna enduron maailmancupin.

Katso myös https://kaubaalus.ee/