LPR Dongen pallets

Kiertopakkaukselta löytyy sopivat lääkkeet lavapulaan

Viimeisten vuosien aikana kuormalavojen hinnat ovat nousseet voimakkaasti. Uusien eurolavojen toimitusajat saattavat olla jopa useita kuukausia. Kun kotona tapahtuva rakentaminen on lisääntynyt, puuta riittää lavarakentamiseen entistä vähemmän. Kirjanpainajien aiheuttamat metsätuhot Keski-Euroopassa iskevät kovaa puun saatavuuteen. Uuden kuormalavan hinta on kolminkertainen käytettyyn verrattuna. Lavapulaa ei myöskään vähennä se, että kuormalavoja viedään Suomesta valtavia määriä vientiin. Mikä sitten lääkkeeksi?

Kiertopakkaus tarjoaa yrityksille vuokralavapalvelua, mikä onkin oiva ratkaisu siinäkin mielessä, että lavoilla on hyvä saatavuus ja laatu on takuulla tasaista. Myös edullisuus puhuu vuokralavojen käytön puolesta.

– Yritämme aina löytää asiakkaalle parhaiten sopivan, ja heille varta vasten räätälöidyn ratkaisun. Mietimme missä kannattaa käyttää uutta lavaa tai vuokralavaa tai jossain kohtaa näiden yhdistelmää. Osaamisemme korostuu juuri tätä kartoitusta tehtäessä. Vuokralavapalvelu on voimakkaassa kasvussa ja sille on ollut selkeä tilaus, Kiertopakkauksen osakas Timo Kaikkonen kertoo.

Kaikkonen kertoo, että vuokralava taipuu myös vientiin. Esimerkiksi Orkla käyttää Kiertopakkauksen kumppanin, yhden Euroopan suurimman lavatoimittajan, La Palette Rougen (LPR), vuokrattavia punaisia puolilavoja.

– LPR:n kanssa tehtävän yhteistyön ansiosta meidän on mahdollista tarjota myös vuokrattavia vientilavoja, mikä antaa asiakkaillemme taas yhden vaihtoehdon lisää. Lavan ei ole järkevä kulkea tyhjänä, vaan esimerkiksi Suomen ja Ruotsin välille saadaan näin lisää toimituksia, Kaikkonen mainitsee.

Kiertoservices-hallintapalvelu on puolestaan kehitetty asiakkaiden pakkauksien ja lavojen kiertotalouteen palauttamiseen ja uudelleenkäyttöön. Palvelun avulla asiakkaan ei itse tarvitse keskittyä rikkinäisten lavojen ja pakkausten hävittämiseen, käsittelyyn tai varastointiin.

– Rikkinäinen lava korjataan aina tarkistuksen yhteydessä, jottei se aiheuttaisi ongelmia pakattaville tuotteille. Lavan pitää olla mitoissaan ja muodoissaan, jotta se kulkisi linjastossa, missä esimerkiksi korkeus pitää pysyä lavastandardin määrittelemissä rajoissa. Vaikka kuinka vanha lava toimii, jos se on huollettu.  Vain promillen osuus lavoista joudutaan kokonaan hävittämään.

Orkla Suomi on tyytyväinen mutkattomiin palveluihin

Norjalaisomistuksessa oleva Orkla on Pohjoismaiden suurin päivittäistavarakaupan tuotemerkkien toimittaja käsittäen noin 18 000 työntekijää ja yli 100 tehdasta 20 maassa. Orkla Suomella on kaksi omaa tehdasta Vaajakoskella ja toinen Ahvenanmaalla. Näiden lisäksi Turussa on oma logistiikkakeskus, missä operoidaan ruokatuotteiden parissa. 

– Lavapula on näkynyt meillä hinnoittelussa ja saatavuudessa, eikä hyvälaatuista lavaa tahdo saada riittävästi. Koska tehtaillamme käsitellään elintarvikkeita, lavojen on oltava hyvälaatuisia: leimattuja, kuivia ja puhtaita.

– Kiertopakkauksen vuokralavapalvelun ansiosta olemme onnistuneet hyvin taklaamaan näitä ongelmia puolilavojen osalta.  Palvelu toimii mutkattomasti vailla hallinnollisia haasteita, saamme lavat kiertämään, hinta on järkevä ja joku vielä sortteeraa ne meidän puolestamme. suunnittelu- ja logistiikkapäällikkö Mauri Suuronen Orkla Confectionery & Snacks Finland Oy:stä mainitsee.

Orklalla on Taffel Chips-puolella käytössä Kiertoservices-palvelu, mikä sisältää lavavelkojen hoidon ja lavojen lajittelun hallinnan. Joka kierron jälkeen lavat kerätään ja lajitellaan, tarkistetaan että kaikki kunnossa ja korjataan epäkelvot yksilöt.

– Noudimme ennen kaikki lavat itse, mutta havaitsimme laadun olevan vaihtelevaa ja osittain jopa heikkoa. Tällä hetkellä Kiertopakkaus noutaa lavat ja hoitaa lajittelun, jolloin saamme parempaa laatua tehtaille, Suuronen kiittelee. 

Haluatko kuulla lisää ja keskustella juuri Sinun yrityksellesi sopivista Kiertoservices-hallintapalveluista tai lavojen käsittelypalveluista?

Ota yhteyttä:

010 3190 900

info(at)kiertopakkaus.fi