Kiertopakkauksen kummiurheilijoilla takana sinivalkoinen alkuvuosi

Kiertopakkauksen nuoret nokialaiset kummiurheilijat, koripalloilija Eetu Honkaniemi ja lautailija Erik Jurmu, edustivat molemmat sinivalkoisissa väreissä maajoukkueissa Suomea alkuvuoden tapahtumissa.

Eetu Honkaniemi valittiin MU18-maajoukkueeseen, joka osallistui Baltic Sea Cup-turnaukseen Tallinnassa tammikuussa. Nokialaisnuorukainen pelasi keskimäärin kahdeksan minuuttia per ottelu ja paras peli sattui Viroa vastaan, missä Honkaniemi pussitti viisi pistettä. Suomen U18-maajoukkue voitti lopulta koko turnauksen jättäen Ruotsin, Latvian ja Viron taakseen.   

– Oli kyllä hieno kokemus olla vuotta vanhempien kanssa reissussa. Sain paljon hyviä oppeja, näin millainen kansainvälinen taso MU18-ikäluokassa on ja mitä se itseltäni pelaajana vaatii, Honkaniemi summaa.  

Erik Jurmu edusti Suomea nuorten talviolympialaisissa Etelä-Korean Gangwonissa. Jurmu edustaa Rukan Lumilautailijoita ja opiskelee lukiossa ensimmäistä vuottaan Kuusamossa Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian urheiluvalmennuslinjalla.

– Muistelen reissua hyvällä mielellä. Olympiakylä oli tosi siisti paikka ja kaikki oli hienosti järjestetty. Oli kivaa nähdä eri lajien tekijöitä. Yhteishenki oli mahtava kaikkialla koko reissun ajan. Slopestylessa onnistuin ja pääsin finaaliin. Se oli jo itselle tosi iso juttu. Finaaleissa sain ihan ok laskun päälle ja lopullinen tulos oli 7. sija. Omaan tulokseen olen ihan tyytyväinen, sillä taso oli aika uskomaton ja rata vaativa.

– Big air oli iso pettymys itselleni. Treenit menivät hyvin ja sain kaikki suunnittelemani temput puhtaasti päälle. Kisoissa kuitenkin epäonnistuin molemmat laskuni. Ärsytti aika paljon, mutta tälläiset jutut kuuluu lajin luonteeseen, Jurmu mainitsee.