Kiertopakkauksesta LPR:n maakohtainen kumppani

Kiertopakkauksesta LPR:n maakohtainen kumppani

Kiertopakkaus Oy aloitti vuoden 2020 maaliskuussa yhteistyön LPR:n kanssa. Samalla Kiertopakkauksesta tuli LPR:n maakohtainen kumppani, joka paitsi käsittelee ja huoltaa lavoja, vastaa myös sen myynnistä ja markkinoinnista Suomessa.

LPR eli La Palette Rouge on yksi alan johtavista palveluntarjoajista kuormalavojen ja muiden kuormankantajien pooling-järjestelmissä. LPR valmistaa vuokrattavia monikäyttölavoja, jotka sopivat tiettyihin automatisoituihin tuotanto- ja varastointijärjestelmiin. Punaisesta väristä tunnettua lavaa voidaan käyttää kaikkien yleisten nosto- ja kuljetuslaitteiden kanssa.

LPR:llä on 129 toimipisteen verkosto 15 eri Euroopan maassa. Se on myös osa Europool-Groupia, joka on Euroopan johtava uudelleenkäytettävien ja kierrätettävien standardipakkausten logistiikkatoimittaja. LPR tarjoaa kuormalavoja ja muita kuormankantajia palveluna. 

– LPR:n toimintatapa koostuu henkilökohtaista lähestymistavasta, ammattitaidosta ja innovatiivisista teknologioista, Kiertopakkauksen osakas Timo Kaikkonen kertoo.

Kiertopakkauksen tehtävänä on tarkastaa ja lajitella jokainen LPR-lava sen käytön jälkeen LPR:n omien laatuvaatimusten perusteella ja korjata tarvittaessa ennen seuraavaa käyttöä. Se varmistaa, että jokainen kuormalava täyttää puulavoja koskevat ohjeistukset. 

LPR käyttää lavoissaan vain kestävästi ja valvotusti viljeltyä puuta. Kuormalavojen korjaamiseen tarkoitettu puu tulee myös kestäviltä ja PEFC-sertifioiduilta valmistajilta. LPR on ollut PEFC-sertifioitu vuodesta 2010 lähtien.

LPR-lavat käytetään uudelleen useita kertoja vuodessa. Kuormalavojen käyttöikä on vähintään viisi vuotta. 

– Kuormalavat, joita ei enää voida korjata, kierrätetään muihin tarkoituksiin, Kaikkonen sanoo.

Yhteistyön antamat hyödyt ovat olleet tärkeä osa Kiertopakkauksen toiminnan laajenemista. Yhteistyön myötä Kiertopakkauksesta tuli nopeasti osa kansainvälistä LPR:n vuokralavaverkostoa, mikä on uudelle yritykselle merkittävä tunnustus. 

– LPR:n ansiosta meidän on mahdollista tarjota myös vientilavoja, mikä antaa asiakkaillemme taas yhden vaihtoehdon lisää, Kaikkonen iloitsee.

Kaikkonen uskoo yhteistyön jatkuvan pitkään myös tulevaisuudessa.