Kiertopakkaus Oy tukee nuoren lumilautailijan polkua

Kiertopakkaus Oy on solminut sponsorisopimuksen nuoren nokialaisen lumilautailijan, Erik Jurmun (15), kanssa. Juniorimaajoukkueeseenkin valitun Jurmun päälajeina ovat slopestyle ja big air.

Ensimmäistä kertaa Sotshin olympialaisissa (2014) mukana ollut slopestyle on erittäin näyttävä ja vauhdikas laji, missä kilpailijat tekevät temppuja ilmassa, kaiteiden päällä ja muilla erikoissuorituspaikoilla.  Big airissa kilpailijat hyppäävät ja tekevät temppuja erikokoisista hyppyreistä.-

– Nuorempana meillä oli perheen kanssa tapana käydä Rukalla laskettelemassa. Ensimmäiset pari vuotta laskinkin suksilla, mutta kokeiltuani lautaa jäin siihen koukkuun. Lajissa viehättää itsensä haastaminen ja uuden oppiminen, Jurmu summaa.

Yhtä yksittäistä esikuvaa Jurmulla ei ole, vaan moni lumilautailija inspiroi ja antaa rinteitä viilettävän mielikuvitukselle rakennusaineita.
– Ihan paras fiilis tulee siitä, kun tekee jonkin uuden tempun. Lajin parissa toimii hienoja ihmisiä ja meillä on hyvä yhteisö.

Jurmulla on ensi syksynä aikeena lähteä opiskelemaan Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiaan, missä valmentautuminen ja opiskelu yhdistyvät joustavasti ja yksilöllisesti. Rukan upeat puitteet tarjoavat lumilautailijoille toiminnallisen keskuksen.

Kun meno laskettelurinteissä kesäksi hiljenee, Jurmun tapaa melko varmasti Siuronkoskelta kaloja narraamasta.

Junnumaajoukkueen kanssa maailmalle

Jurmu valittiin tänä syksynä lumilautailun seitsemän hengen kokoiseen juniorimaajoukkueeseen.  Kisakausi alkaa joulukuussa Ruotsissa ja tammikuussa Italiassa on luvassa kaksi kilpailua.  
– Ensimmäinen kisa on World Rookie Tourin osakilpailu Livignossa, josta matka jatkuu Tarvisioon European Youth Olympic (EYOF)-festivaaleille. Olen todella kiitollinen Kiertopakkaukselle, koska ilman tätä tukea kaikki kisareissut eivät olisi olleet mahdollisia, Jurmu sanoo.

Kiertopakkaus ei ole Erikille vieras firma, sillä nuorelta mieheltä löytyy kesätyökokemusta lavojen lajittelusta ja hionnasta.

Toimitusjohtaja Petteri Paananen on mielissään urheilijan kannalta tärkeään kehitysvaiheeseen tulleesta sponsorisopimuksesta.
– Totta kai haluamme auttaa Erikiä eteenpäin, kun se on mahdollista. Ja varsinkin tässä kohtaa, kun lajikustannukset kohoavat roimasti. Kiva olla matkalla mukana ja nähdä mihin tämä johtaa, Paananen iloitsee.