Kiertopakkauksen palveluista vastaava Timo Kaikkonen on tyytyväinen Tuusulaan rakennettuun uuteen palveluvarastoon,

Kiertopakkaus tuplasi toimitilansa Tuusulassa

Uutuuttaan muovilta tuoksuva pressuhalli odottaa vielä sähköistyksen ja valaistuksen valmistumista. Pian optimaalisten kulkuväylien varrella sijaitseva noin tuhannen neliön palveluvarasto kaksinkertaistaa Kiertopakkauksen Tuusulassa sijaitsevien toimitilojen kapasiteetin.

”Oikeastaan varasto on vähän huono sana, koska ei lava täällä ehdi kauaa olla ennen kuin lähtee kiertoon. Olenkin joskus sanonut, että ainut oikea tapa käsitellä ja hallinnoida lavoja on, että saapuneet lavat palaavat nopeasti takaisin työhönsä, eli asiakkaidemme toimituksiin sovitulla rytmillä ja asiakkailla on aina tieto tarkastettujen lavojensa saatavuudesta. Kierto on ehdottomasti tärkeämpää kuin neliöt, mistä jo viestii firmamme nimikin”, palveluista vastaava Timo Kaikkonen kertoo.

Uuden hallin rakentaminen tuli ajankohtaiseksi, koska hyvässä kasvuvauhdissa oleva Kiertopakkaus tarvitsi lisää sisätilaa kuormalavojen käsittelyyn. Kiertopakkauksella on myös rakenteilla kokonaan uusi lavankäsittelykeskus Nokialle Juhansuon yritysalueelle, missä pystytään käsittelemään jo ensimmäisen vaiheen jälkeen noin 1,5 miljoonaa kuormalavaa ja lavakaulusta vuosittain.

Tuusulan toimipiste on palvellut Kiertopakkauksen asiakkaita vuoden 2020 loppukesästä lähtien.

”Mahdollisuus vastaanottaa uusia asiakkaita kasvaa uuden hallin myötä, ja voimme palvella nykyisiäkin asiakkaitamme entistä paremmin. Täällä on mahdollista kierrättää myös pienempiä eriä kuormalavoja ja asiakkaat voivat hakea täältä joustavasti omia kuormalavojaan. Tiivistetysti sanottuna pystymme toteuttamaan heidän tarpeitaan ja antamaan samalla uusia näkökulmia lavojenhallintaan.”

”Kuormalavojen käsittely ei ole erityisen vaikeaa, mutta vaatii toimenpiteitä ja massakäsittelyrutiineja, jotta lavat voidaan käsitellä nopeasti ja huolehtia sopimuksien ja standardien mukaisista laatuluokista. Automaation lisääntyessä teollisuudessa lavoiltakin vaaditaan tasaista laatua, jottei toiminta pahimmassa tapauksessa pysähdy kokonaan. Kun lavat lajitellaan meillä valmiiksi, kiertoon ei lähde yhtään sopimatonta lavaa”, Kaikkonen mainitsee.

Kiertopakkaus tarjoaa Tuusulan toimipisteestä käsin tarvittaessa myös lavojen korjauspalveluita.

”Uutta henkilökuntaakin tarvitaan ja tarkoitus on rekrytoida tänne lisää ammattilaisia.”