Roni Salstela on unelma-ammatissaan Kiertopakkauksella

Roni Salstelan herätyskello on pirissyt haastattelupäivänä jo 4.50 ja klo 6.00 kuormallinen lavoja kyydissään hän suuntasi rekan kohti Laitilaa. Syyskuun 2022 alusta Kiertopakkauksella työskentelevän 18-vuotiaan Salstelan työpäivät ovat vaihtelevia, ja se onkin nuorukaisen mielestä yksi ammatin hyvistä puolista. Varsinkin nuorista kuljettajista on alalla huutava pula, ja erittäin haastavaa työtä tekevä nuorukainen on tässäkin mielessä piristävä poikkeus. 

”Tiistaina kävin Raumalla viemässä kuorman, keskiviikkona taas pääkaupunkiseudulla, missä oli monesta paikkaa noutoja. Työssä parasta on monipuolisuus, välillä tehdään lyhyempää päivää ja välillä pidempää. Tässä työssä pääsee näkemään maailmaa, maisemat vaihtuvat eikä tarvitse istua hallissa koko päivää. Kyllähän sitä välillä ihmiset katsovat pitkään huoltoasemalla, että mikäs natiainen sieltä autosta tulee ulos”, Salstela nauraa.

Salstelan työura alkoi Kiertopakkauksella varastohommista, kun tarvittavia kortteja ei ollut vielä taskussa.

”Marraskuussa 2022 pääsin kuorma-auton rattiin ja kärryä vetämään. Joulukuusta 2022 olen ajanut täysperävaunua”, Tredun Hervannan toimipisteestä valmistunut Salstela kertoo.

Nuori mies suoritti koulunsa loppuun oppisopimuksella, joka käytännössä tapahtui Kiertopakkauksella työskentelemällä. Yhteistyö oppilaitoksen ja työnantajan välillä sujui erinomaisesti, mistä on osoituksena uusi ammattilainen ratin taakse.  

Kiinnostus isoihin autoihin ja ajamiseen ovat aina kiinnostaneet Salstelaa, joten unelma on nyt käynyt toteen.

”Olen viihtynyt Kiertopakkauksella todella hyvin. Täällä on rento meno, hyvä työilmapiiri, hyvät esimiehet ja työkaverit.”    

Vapaa-ajalla Roni käy heittämässä frisbeegolfia tai viettää aikaa tyttöystävän ja kavereidensa kanssa.

”Frisbeegolfissa tulee hyvin liikuntaa, ja tässä ammatissa on tärkeä olla hyvässä kunnossa.”, Roni muistuttaa.

Armeija kutsuu nuorta miestä heinäkuussa, mutta tulevaisuudenkin suhteen Ronilla on jo pidemmän tähtäimen suunnitelmia.  

”Olen toivottavasti koulussa opiskelemassa logistiikkainsinööriksi ja mahdollisesti töissä täällä Kiertopakkauksella. Halua oppia uutta on kova.”, Roni sanoo.