Alan paras palvelu on Kiertopakkauksen myynnin vankka kivijalka

”Se tehdään, mitä sovitaan”

Kiertopakkauksen kahvihuoneen Vinkakadulla täyttää puhe, minkä aiheuttajista paistaa läpi sitoutuminen asiakkaan hyväksi tehtävään työhön. Myynnin dynaaminen duo, Toni Kuusisto ja Juha Salo, ovat pitkän linjan ammattilaisia lajissaan, joka ei suinkaan ole helpoimmasta päästä.

”Olen tehnyt ikäni myyntityötä; kohta jo neljäkymmentä vuotta taitaa olla takana. Kävin ammattikoulussa varastonhoitajalinjan, ja kun ”voikssää mennä tiskille myymään”-kysymys oli lausuttu, oli se sitten menoa. Olen myynyt muun muassa pneumatiikkaa ja jätepuristimia, eikä mielenkiintoa ole puuttunut.”

”Mielestäni myymisen peruslähtökohta pitää olla se, että asiakassuhde tehdään asiakkaalle mahdollisimman helpoksi. Kiertopakkauksella myymme palvelua, emme vain osta ja myy lavoja, vaan myös käsittelemme niitä”, Salo mainitsee.

Toni Kuusisto aloitti 2010 myyntityöt paperinkeräyksen parissa ja siirtyi 2021 Kiertopakkaukselle töihin.

”Erilaisten ihmisten kanssa toimiminen ja pitkät asiakassuhteet ovat ehdottomasti tämän työn suola.”

Haastattelun keskeyttää puhelimen soittoääni, eikä myyntimies epäröi siihen vastata.

”Selvä homma, pannaan listoille ja tullaan poikkeen”, Salo lopettaa lyhyen keskustelun.

”Eihän meidän työpäivämme ole koskaan samanlaisia. Asioita tapahtuu paljon ja nopeasti. Toimimme myynnissä tietynlaisina suodattimina tuotannon ja asiakkaiden välillä. Tyydytystä tietenkin tuo se, että omilla kaupoilla on merkitystä jatkumoon, mikä antaa puolestaan uskoa tulevaan”, Salo jatkaa.

Kiertopakkaus on kokoisekseen harvinainen yhtiö siinä mielessä, että myyntiin on panostettu tosissaan.

”Palvelusopimuksia tehdään ja on nimetyt ihmiset, jotka niitä hoitavat. Satsaus on kantanut hedelmää”, Kuusisto mainitsee.

Jälleen myyntimiehen puhelin soi, ja tällä kertaa Kuusisto ottaa kopin asiakkaan tarpeista.  

”Myyntimies vastaa aina puhelimeen – myös lomalla. Tämä on asiakkaille lisäarvoa tuottava asia: meillä on aina olemassa ihminen, jonka saa aina tarvitessa kiinni. Teemme paljon sitä, että soitamme itse asiakkaille ja kysymme heidän sen hetkisistä tarpeistaan. Yritämme aina ajatella asiakkaan etujen mukaisesti. Esimerkiksi lavojen käsittely ja toimitus huollettuna asiakkaalle on usein järkevämpää asiakkaan kannalta kuin uusien ostaminen”, Salo summaa.

Asiakkaista pidetään hyvää huolta

Kiertopakkaus on myyntimiesten mukaan yrityksenä joustava ja ketterä.

”Listaan voisi lisätä myös läpinäkyvyyden. Kun tarjoamme jotain palvelumallia, siinä ei ole piilokuluja. Haluamme luoda sellainen asiakkuussuhteen, jotta voidaan olla vuodenkin päästä yhteydessä, vaikkei kauppoihin olisi heti päästykään. Tarkoituksemme ei ole tehdä pikavoittoja asiakkaiden kustannuksella. Kaikki tehdään mikä on sovittu – tietysti lain ja asetusten puitteissa”, Kuusisto muistuttaa.

Pandemia ja Ukrainan sota muuttivat muutama vuosi sitten markkinoita ja heiluttivat rajusti puun ja puutuotteiden hintoja.

”Tämä aiheutti markkinoille suoranaisen lavapulan, mikä nosti myös käytettyjen kuormalavojen ja puupakkausten myyntihinnat pilviin. Emme lähteneet tuolloin viemään lavoja paremman katteen toivossa, vaan pidimme nykyisistä asiakkaistamme hyvää huolta. Tästä on ollut hyötyä tilanteen normalisoiduttua. Asiakkaat kyllä muistavat.”

”Hyvää palautetta asiakkailta tulee säännöllisesti. Reagoimme nopeasti asiakkaiden palvelupyyntöihin ja osto- ja myyntihintojen tarkastuksiin olemme sopineet säännölliset tarkastuspisteet”, Salo ja Kuusisto kertovat.

Työyhteisö puhaltaa samaan hiileen

Kiertopakkauksen työyhteisö on hitsautunut hyvin yhteen. Kaksikko kehuu, miten johto ottaa nopeasti kiinni siitä, jos jokin on epäselvää.

”Joustoa löytyy hyvin molempiin suuntiin. Tiiviissä 17 hengen porukassa kaikki tietävät toistensa vahvuudet ja voimme luottaa toisiimme. Asioista voidaan puhua, ja myös niistä virheistä”, Salo toteaa.

”Kaikilla meistä tuntuu olevan selkeä, yhteinen päämäärä. Firma on lähtenyt pienestä liikkeellä, ja on ollut hienoa nähdä ja osallistua sen huimaan kasvuun”, Kuusisto iloitsee.

Myyntimiesten vapaa-aika kuluu liikunnallisissa merkeissä. Salo hoitaa pitkällä kokemuksella joukkueenjohtajan vakanssia salibandyn miesten Suomisarjaa pelaavassa Pirkkalan Pirkoissa.  Myös lapsenlapset pitävät papan liikkeessä.

”Itselleni lenkkeily on mainio tapa nollata ajatukset. Myös pihapelit lasten kanssa ovat mukavaa puuhaa”, Kuusisto kertoo.  
 

Kiertopakkaus Oy syntyi vuonna 2020 aidosta halusta auttaa yrityksiä kehittämään liiketoimintaansa tarjoamalla heidän tarpeisiinsa sopivia kuormalavapalveluita. Yrityksen toiminnan kulmakivet ovat alan parhaan palvelun lisäksi tinkimätön ammattitaito ja työntekijöiden rautainen kokemus kiertotaloudesta. Yritys on jakautunut kolmeen selkeään eri palvelukokonaisuuteen: Kiertopakkaus keskittyy lavojen ostoon ja myyntiin, Kiertoservices lavojen hallintapalveluihin ja Kiertologistics kuljetuspalveluihin. Palvelemme kaikkia kuormalavoja käyttäviä yrityksiä. Toimipisteemme sijaitsevat Nokialla sekä Tuusulassa, ja kuljetamme tuotteitamme omalla kuljetuskalustolla koko Suomessa.

Lue meistä lisää www.kiertopakkaus.fi! Meidät tavoittaa numerosta 010 3190 900 tai sähköpostilla info(at)kiertopakkaus.fi. Seuraa meitä myös somessa (@kiertopakkaus FB, IG ja LinkedIn)