Uusi toimitila tukee Kiertopakkauksen vahvaa kasvua

Alussa oli Juhansuo, kaivuri ja hyvällä kasvupolulla oleva Kiertopakkaus. Nyt huippusijainnin omaavalle Nokian Kolmenkulman teollisuusalueelle rakentuu hurjaa vauhtia uusi moderni toimitila, mikä tulee palvelemaan yhtiön asiakkaita entistä paremmin mahdollistaen samalla yhtiön kasvun nykyisen kaltaisena.  

”Katon alla oleva tila kaksinkertaistuu kuluvan vuoden aikana, kun Nokian ja Tuusulan uudet tilat otetaan käyttöön. Jatkossa kaikki lavat ovat varastossa sisällä, ja pääsemme eroon ajoittaisista lumi- ja kosteusongelmista erityisesti kertalavojen osalta.”

”Pystymme jatkossa myös vastaanottamaan lisää Kierto Servicen lavapalveluasiakkaita, kun myös asiakkaiden lavojen varastointikapasiteetti kasvaa. Kaiken kaikkiaan nyt tehdyt investoinnit mahdollistavat kasvun jatkumisen entisen kaltaisena”, Kiertopakkauksen toimitusjohtaja Petteri Paananen iloitsee.

Käsittelytehokkuuden kasvaessa Kiertopakkaus pystyy käsittelemään entistä enemmän kuormalavoja nykyisellä, osaavalla henkilökunnallaan. Uusi, useammalla lastauslaitureilla varustettu Nokian toimitila mahdollistaa kuljetusten siirtymisen kahteen, osittain jopa kolmeen vuoroon. Toimitilojen käytettävyyteen onkin kiinnitetty erityistä huomiota.

”Nokian uusi 2 100 neliön suuruinen tila on kokonaisuudessaan suunniteltu ja rakennettu liiketoiminnan, kuljetusten ja lavakäsittelyn tarpeita vastaavaksi, ja ainakin tähän asti on selvitty ilman kompromisseja.”

Tontille on tarkoitus rakentaa seuraavaksi uudet sosiaali- ja toimistotilat, jotka valmistuvat talven kuluessa. Myös toisen, lämpimäksi suunnitellun hallin on määrä nousta tontille, mikä mahdollista standardilavojen käsittelyn automatisoinnin. 

”Hallit yhdistetään toisiinsa katoksen avulla, ja nykyinen halli tulee muuttumaan varastotilaksi. Näiden uusien projektien suunnittelu aloitetaan, kunhan nyt toteutumassa olevat hankkeet saadaan valmiiksi”, Paananen kaavailee.

Best-Hall valikoitui hallitoimittajaksi

Paananen kertoo, että etsinnässä oli heille soveltuva, kustannustehokas, mutta samalla laadukas ratkaisu – ajankohtana, jolloin kaikkien raaka-aineiden hinnat olivat kovassa nousussa.

”Yhtälö ei ollut kovin helppo, mutta Best-Hallilta saimme vastauksen kaikkiin kysymyksiimme ja hintakaan ei noussut kohtuuttomaksi”.

Myyntipäällikkö Mikko Passoja Best-hallilta mainitsee, ettei kyseessä ole ihan perinteinen pvc-halli, vaan asiakkaalle räätälöity ja heidän tarpeisiinsa soveltuva kokonaisuus. Seinien materiaalina toimii vaakasuoraan asennettu tyylikäs Ruukin pelti.

”Projekti ja yhteistyö Kiertopakkauksen kanssa on ollut todella sujuvaa. Yhteiset palaverit sekä projektijohdon että asiakkaan muiden urakoitsijoiden välillä ovat menneet kitkatta. Tontti on ollut sovitusti valmis ja pääsimme aloittamaan aikataulussa kovasta kiireestä huolimatta”, Passoja kehuu.

Miltä Kiertopakkauksen syksy näyttää, toimitusjohtaja Petteri Paananen?

”Raaka-aineiden hinnat ovat olleet koko vuoden laskusuunnassa, ja tämä näkyy myös käytettyjen kuormalavojen sekä muiden puupakkauksien hinnoissa. Myös kuljetuspalveluiden tarve on kesän mittaan hieman hiipunut. Vaikka epävarmuustekijöitä on ollut paljon, olemme pysyneet hyvällä kasvu-uralla ja olleet ahkeria kuten aina, niin asiakkaiden kuin muidenkin sidosryhmien parissa. Myös ensi alkaa vuosi näyttämään jo kohtuullisen hyvältä, mutta mielellämme käymme keskusteluja myös uusien asiakkaiden kanssa, ja tietysti kutsumme kaikki uudet ja vanhat asiakkaat tutustumaan uusiin toimitiloihin”, Paananen mainitsee.